Prezentacije projektnih rješenja u okviru DUALMON projekta




Prezentacije projektnih rješenja u okviru DUALMON projekta

U okviru Erasmus+ projekta "Jačanje kapaciteta za implementaciju dualnog obrazovanja u crnogorskom visokom obrazovanju - DUALMON" na četiri fakulteta Univerziteta Crne Gore (Ekonomski fakultet, Elektrotehnički fakultet, Pomorski fakultet i Fakultet za turizam i hotelijerstvo) kao pilot su razvijeni i implementirani specifični modeli dualnog obrazovanja. Cilj projekta je da, kroz razvoj ovih modela i iniciranje izmjena zakonskog okvira za uvođenje dualnog obrazovanja, podrži različite potrebe i interese studenata. Na prvom mjestu to će biti poboljšanje njihovih praktičnih kompetencija i mogućnosti za zapošljavanje, a potom i povećanje motivacije studenta da studiraju stičući istovremeno praktična znanja i vještine. 

Kao rezultat implementiranja specifičnog modela dualnog obrazovanja na Elektrotehničkom fakultetu, studenti su imali priliku da od 1. maja tekuće godine svakodnevno uče u kompanijama kroz rad na konkretnim projektima. Kompanije koje su uključene u projekat su: Uhura Solutions, Telekom Crna Gora, Bixbit i Vega. Boravku studenata je prethodilo definisanje projektnih zadataka tako da kroz njihovu realizaciju savladaju ishode učenja neophodne za polaganje završnih ispita iz pet predmeta (Baze podataka, Informacioni sistemi, Programiranje internet aplikacija, Multimedijalni sistemi i Ekspertni sistemi), VI semestra modula Računari, na akademskom studijskom programu Elektronika, telekomunikacije i računari. Studenti će biti ocijenjeni od strane predmetnih profesora na osnovu Dnevnika rada i realizovanog projekta.

Prezentacije projekata realizovanih u kompanijama će biti održane u ponedjeljak, 12. 06. 2023. godine, sa početkom u 12 časova, u Svečanoj sali tehničkih fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.