Radionica EMRA 2023: Jačanje veza industrije pomorske robotike i akademske zajednice




Radionica <span class="CyrLatIgnore">EMRA</span>  2023: Jačanje veza industrije pomorske robotike i akademske zajednice

EMRA  2023, radionica o pomorskoj robotici i njenoj primjeni koju organizuje Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu, održaće se 20. i 21. juna 2023. godine u tvrđavi Sv. Ivana u Šibeniku. EMRA 2023 se organizuje uz podršku EU projekata MONUSEN, UWIN-LABUST, MARBLE, INNOVAMARE  i SeaTecHub, okupljajući predavače iz FP7/H2020  aktuelnih projekata, predstavnike industrije, krajnje korisnike, kao i sve zainteresovane. Ovaj multidisciplinarni događaj pruža odličnu priliku za umrežavanje i razmjenu ideja u oblasti pomorske robotike, tehnologija i primjena. 

U okviru dvodnevnog konferencijskog programa, održaće se od 20 do 25 predavanja, uključujići debate i prilike za umrežavanja. Posjetioce očekuju prezentacije aktuelnih istraživačkih inicijativa koje finansira Evropska unija, kao i prezentacije industrije i krajnjih korisnika. Tokom programa će posjetioci imati priliku i da posjete izložbeni prostor i prisustvuju demonstriranju tehnologije i opreme.

EMRA 2023 ima za cilj jačanje veze između industrije pomorske robotike i akademske zajednice. U okviru EMRA 2023 prikazaće se rezultati projekta MONUSEN i ukazaće se na izvrsnost Univerziteta Crne Gore (UCG) zainteresovanim stranama iz industrije, posebno onima koji su uključeni u akademska istraživanja i razvoj u područjima povezanima sa podvodnim senzorskim mrežama poput akustične komunikacije i pomorske robotike. Jedan od posebno značajnih događaja u okviru EMRA 2023 je i okrugli sto na temu problema u okviru projekata WIDERA, na kojem će učestvovati prof. dr Igor Radusinović, rukovodilac projekta MONUSEN. Gospođa Adeline Kroll iz Generalnog direktorata za istraživanje i razvoj Evropske komisije (EC DG R&D) će moderirati diskusiju. 

Učešće prof. dr Igora Radusinovića, rukovodioca projekta MONUSEN na okruglom stolu ima za cilj informisanje donosioca odluka i predstavnika zakonodavnih tijela o potencijalu podvodnih senzorskih mreža u Jadranskom regionu i na širem području Evrope. Ova inicijativa će takođe preporučiti donošenje novih zakona u pomenutoj oblasti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.