Projektna rješenja studenata modula Računari uspješno prezentovana




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

ponedjeljak12. 06. 2023. godine u Svečanoj sali tehničkih fakulteta uspješno su prezentovana projektna rješenja studenata modula Računari, ETR. Odabrani studenti su imali priliku da u okviru ERASMUS+ projekta DUALMON borave mjesec i po dana u kompanijama i savladavaju završne ishode učenja svih pet obaveznih predmet na modulu Računari. Na ovaj način su nadogradili znanja stečena u prvom dijelu semestra i krunisali ih realizacijom konkretnih projekata definisanih u saradnji profesora sa Modula i mentora iz kompanija.

Ova aktivnost predstavlja još jedan vid otvaranja Elektrotehničkog fakulteta ka privrednom sektoru i direktan test aktuelnosti i primjenljivosti ishoda učenja koje naši studenti savladavaju na Modulu. Na osnovu pozitivnih reakcija prisutnih, među kojima su bili: ministarka nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Biljana Šćepanović, državni sekretar Ministarstva prosvjete Maša Stevović, generalni direktor Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Goran Radević, kao i predstavnici kompanija partnera na projektu, zaključujemo da su naši studenti dorasli ovakvom izazovu, kao i da su se stekli uslovi za formalizovanje dualnog obrazovanja u visokoškolskim ustanovama.

O iskustvima u kompanijama, značaju ovakvog vida učenja za njihov dalji razvoj, kao i nivou spremnosti za rad na realnim projektima, govorili su u gostovanju na Gradskoj TV studenti Milica Vušanović i Petar Nedić. U navedenom gostovanju je imao prilike da prenese svoje iskustvo u radu sa studentima i CTO kompanije Uhura Solutions Bojan Tešić, dok je prof. dr Vesna Popović-Bugarin dala više informacija o samom projektu i značaju projekta za Fakultet. Link na cijelu emisiju je dat u nastavku

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.