Elektrotehnički fakultet za generacije koje dolaze




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Elektrotehničkog fakulteta imao je veliko zadovoljstvo da posjeti dječiji vrtić "Pčelica" i da se upozna sa aktivnostima koje djeca ovog uzrasta sprovode, zajedno sa svojim vaspitačicama, na podizanju svijesti o značaju obnovljivih izvora električne energije i cjelokupnog koncepta održivog razvoja.

Iako saradnja renomirane akademske institucije, kakva je ETF i predškolske ustanove djeluje kao spoj nespojivog, čvrstog sam stava da je ovo najveći dokaz i najbolji vid društvene odgovornosti. Ulagati znanje i podržavati generacije koje tek stupaju na životnu scenu je strategijski pristup u inplementaciji nekog koncepta. Teško je mijenjati svijest čovjeka u zreloj životnoj dobi, ali su zato djeca najplodnije tlo za usvajanje pravih vrijednosti i matrica ponašanja. Ovo je rad na duge staze za dobro Crne Gore i valorizovanje njenih potencijala na održiv način, istakao je dekan Mujović.

Takođe, Dekan je izrazio nadu da će među djecom sa kojom se danas družio biti puno budućih studenata Univerziteta Crne Gore i ETF.

Kompletan prilog možete vidjeti da kroz priloženi video materijal.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.