Konferencija „Informacione tehnologije 2024“ na Žabljaku od 21. februara




Konferencija „Informacione tehnologije 2024“ na Žabljaku od 21. februara

Međunarodna naučno-stručna konferencija „Informacione tehnologije 2024“ čije je jedan od organizatora Elektrotehnički fakultet UCG održaće se na Žabljaku u periodu od 21. do 24. februara 2024. godine.  Riječ je o naučno-stručnom skupu koji se organizuje već 28. godina na Žabljaku i ima za cilj sveobuhvatno i multidisciplinarno sagledavanje aktuelnosti u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija.

Pored Univerziteta Crne Gore, odnosno ETF-a, organizatori su i Univerzitet Donja Gorica, IT društvo Crna Gora, Univerzitet u Beogradu, odnosno Fakultet organizacionih nauka, Institut inženjera elektrotehnike i elektronike – IEEE udruženja i IEEE sekcije za Srbiju  i Crnu Goru, uz punu podršku kompanije Čikom iz Podgorice.

Na konferenciji će biti organizovana predavanja i rasprave na okruglim stolovima o trendovima razvoja informaciono-komunikacionih tehnologija u svijetu, kao i aktuelnim zbivanjima iz ove oblasti u Crnoj Gori. U dogovoru sa Organizacionim odborom konferencije, zainteresovane institucije mogu organizovati prezentacije svojih naučno-istraživačkih, stručnih, razvojnih i proizvodnih projekata i dostignuća.

Pored navedenog, na konferenciji će biti predstavljeni i autorski radovi koji su pristigli, a odnose se na teme iz ovih oblasti.

Imajući u vidu navedeno, pozivamo akademsku, stručnu i širu javnost da isprate aktivnosti na konferenciji i online, putem videokonferencijskih linkova za pristup koji su dostupni na zvaničnom sajtu Konferencije: www.it.ac.me 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.