Počeo treći TIDE hakaton 2018




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Treći TIDE (Think-Tank for Information Decision and Execution Superiority) Hakaton počeo je danas u Univerzitetskom sportsko-Imagekulturnom centru, u Podgorici i održavaće se do 23. marta 2018. godine. 

TIDE hakaton održava se jednom godišnje, a organizuje ga NATO HQ SACT odjeljenje, sa ciljem promocije inovativnosti i interoperabilnosti. Koordinator ovogodišnjeg TIDE hakatona je Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore.

"Preko 50 učesnika koji dolaze iz NATO država, kao i partnerskih država, u narednim danima će raditi na osmišljavanju inovativnih odgovora na izazove koji se odnose na: razvoj mrežnih arhitektura za primjenu Cloud Computing servisa, razvoj funkcionalnih softverskih prototipova zasnovanih na servisno orijentisanim principima arhitektura,  kao i na projektovanje eksperimentalnih rješenja za slanje i korišćenje nestrukturiranih informacija u kompleksnim, distribuiranim okruženjima", kazala je prof. dr Milica Pejanović-Đurišić. 

Na Hakatonu učestvuju timovi od dva ili tri člana, gdje je za timove iz Crne Gore kao zemlje domaćina ovogodišnjeg TIDE hakatona rezervisan određen broj mjesta.

Pored nagrada, pobjednički timovi će dobiti i mogućnost učešća na povezanom događaju „Spring TIDE Sprint 2018” koji će se održati u Firenci, u Italiji, u aprilu 2018. godine.

Više informacija o Hakatonu, dostupno je u priručniku. 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.