Elektrotehnički fakultet

Studenti ETF-a završili praksu u TelekomuStudentima Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore uručeni su sertifikati o završenoj praksi u Crnogorskom Telekomu.

Tokom nedjelje prakse u Crnogorskom Telekomu, studenti su imali priliku da se bliže upoznaju sa načinom rada kompanije i aktuelnim tehnologijama. To je bila dobra prilika da se studenti upoznaju sa radnim procesima jednog telekomunikacionog operatora.Studenti su kroz ovu praksu bili u mogućnosti da bliže upoznaju telekomunikacionu industriju, ne samo u Crnoj Gori, već globalno.

Važnost povezivanja Crnogorskog Telekoma i Elektrotehničkog fakulteta jeste u tome što je to najbolja prilika da studenti razumiju što ih očekuje po završetku studija, a sa stanovišta Crnogorskog Telekoma, kao mogućeg poslodavca, interesantno je da upozna potencijalne kadrove.

Predstavnik Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Enis Kočan zahvalio se Telekomu na pozitivnoj praksi i višegodišnjoj saradnji, kojom se studentima završne godine Elektrotehničkog fakulteta daje mogućnost da prošire svoja znanja. Naglasio je da je to odlična prilika da studenti predstave i Elektrotehnički fakultet, kao vodeću obrazovnu i naučnoistraživačku instituciju u Crnoj Gori, koja daje najbolji kadar na tržištu rada iz oblasti telekomunikacija.

Direkorica Sektora tehnike u Crnogorskom Telekomu, Valentina Radulović, istakla je važnost upoznavanja studenata sa različitim telekomunikacionim i IT sistemima – u realnom vremenu, kao i što je to što mogu da očekuju u budućnosti. Osim što studenti imaju priliku da upoznaju način funkcionisanja Telekomove mreže, principe održavanja, kao i tehničkog upravljanja sistemima i procesima, sa druge strane, postoji i benefit za Crnogorski Telekom, u smislu prepoznavanja i odabira budućih kadrova.

Povodom dalje promocije STEM znanja i vještina, direktor ljudskih resursa u Crnogorskom Telekomu, Miroslav Janičić istakao je važnost upoznavanja budućih studenata sa mogućnostima koje im ova znanja donose. Budući da se približava upis, pozvao je nove generacije da odaberu fakultete iz oblasti: nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike.

 

Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print