Elektrotehnički fakultet, 08.10.2019

Studenti Univerziteta Crne Gore osvojili treće mjesto na Hakatonu 2019X
U okviru ovogodišnjeg Infofest-a, na Hakatonu 2019, pet studenata Univerziteta Crne Gore osvojili su treće mjesto. Riječ je o četiri studenta Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Boris Jovanović, Marko Vučurović, Luka Manojlović i Nikola Milić i studentkinji Fakulteta političkih nauka UCG Andrei Čvorović.  
 
Članovi tima su se upoznali tokom Prve Crnogorske startap škole, održane na Univerzitetu Crne Gore, od 16. do 23. septembra. Rukovodilac Škole doc. dr Milena Đukanović navodi da su studenti tokom trajanja škole, koju finansira Ministarstvo nauke, bili u prilici da se upoznaju sa Hakatonom.
 
"Predstavnici Privredne komore su im predstavili Hakaton takmičenje, te su  studenti,  tokom trajanja Prve Crnogorske startap škole, pripremili prijavu i prošli rigoroznu selekciju", kazala je Đukanović.

Tim okupljen oko imena škole MSSS (Montenegrin Startup Summer School)  prijavio se sa veb aplikacijom za digitalni turizam i osvojio novčanu nagradu od 800 eura. Nagrade na prvom Hakatonu, na temu otvorenih podataka u Crnoj Gori, uručila je ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

Na Hakatonu se, u okviru Infofesta 2019, takmičilo šest timova (Codingo, MSSS tim, Terminal 5, NAEMI, Data design i Globus tours) i to u kreiranju aplikacija koje bi dostupne podatke učinile korisnim javnoj upravi, privredi i/ili građanima.

Ovogodišnji događaj, koji se održao od 3. do 5. oktobra, organizovali su Ministarstvo javne uprave i Privredna komora Crne Gore u okviru projekta "Odeon" finansiran kroz INTERREG Mediteranski program 2014-2020.
 
 
 
Broj posjeta : 818