Dekan ETF-a primio osvajače trećeg mjesta na Hakatonu 2019




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Saša Mujović i prodekan za istraživanje i razvoj prof. dr Vesna Popović-Bugarin upriličili su prijem studenata koji su osvojili treće mjesto na Hakatonu 2019, organizovanom u okviru ovogodišnjeg Infofest-a.

Riječ je o studentima Elektrotehničkog fakulteta Nikoli Miliću, studjski program Energetika i automatika, III godina; Borisu Jovanoviću, studjski program Energetika i automatika, III godina; Luki Manojloviću, studijski program Elektronika, telekomunikacije i računarstvo, II godina; i Marku Vučuroviću, studjski program Primijenjeno računarstvo, I godina.

Pored studenata Elektrotehničkog fakulteta, dio tima MSSS je i studentkinja Fakulteta političkih nauka UCG, Andrea Čvorović.

Na Hakatonu se, u okviru Infofesta 2019, takmičilo šest timova (Codingo, MSSS tim, Terminal 5, NAEMI, Data design i Globus tours) i to u kreiranju aplikacija koje bi dostupne podatke učinile korisnim javnoj upravi, privredi i/ili građanima. Treće mjesto i novčanu nagradu od 800 eura tim MSSS je osvojio veb aplikacijom za digitalni turizam.

Dekan i Prodekan su čestitali studentima na zapaženom rezultatu u jakoj i profesionalnoj konkurenciji i poželjeli da ovo bude samo početak njihovog profesionalnog usavršavanja i profilisanja. Takođe su istakli da je za pohvalu saradnja studenata sa različitih studijskih programa i univerzitetskih jedinica i da se još jedan put pokazuje da se timskim radom može doći do velikih rezultata.

Elektrotehnički fakultet će snažno podržavati sve studentske aktivnosti koje na pravi način predstavljaju i promovišu Fakultet i Univerzitet Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.