"Amplitudo“ izvršio renoviranje L1 računarske sale Elektrotehničkog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

AMPLITUDO SALA - ZALOG ZA BUDUĆNOST

Jedna od vodećih crnogorskih ICT kompanija i marketing agencija Amplitudo izvršila je renoviranje računarske sale L1. Vrijednost investicije je 10.000 eura. Na ovaj način su studenti Elektrotehničkog fakulteta dobili osavremenjen prostor za nastavu i praktično unapređenje  IT vještina.

Ova inicijativa je nastavak društveno-odgovornog poslovanja Amplituda, a predstavlja još jedan korak u okviru dugoročne misije kompanije o ulaganju u mlade kadrove koje smatraju pokretačkom snagom i izvorom napretka društva.

Kao poseban iskorak u saradnji u februaru će Elektrotehički fakultet sa partnerima iz kompanije Amplitudo pokrenuti Startup akademiju u okviru koje će odabrani studenti imati priliku da svoje inovativne ideje oblikuju u startapove uz pomoć mentora, mahom uspješnih alumnista ETF-a. Timovi koji ne kandiduju inovativnu ideju, a imaju želju da učestvuju na Akademiji, će uz pomoć mentora definisati inovatinu ideju na kojoj će raditi. Nadamo se da će jedna od realizacija ideja dovesti do krajnje digitalizacije i automatizacije mehanizama u Amplitudo sali, čime će se studentima otvoriti prilika da daju svoj pečat prostoru u kojem se obrazuju.

Saradnja sa kompanijom Amplitudo će se nastaviti i kroz zajedničke obuke, okrugle stolove i prezentacije trendova u ICT sektoru, čime se trajno doprinosi poboljšanju uslova u kojima se obrazuju i rade naši mladi, talentovani ljudi.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.