Predstavljamo naše uspješne studente: Božidarka Radović




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

ImageBožidarka Radović završila je osnovne studije na našem fakultetu, studijski program za Elektroniku, telekomunikacije i računare. Nakon toga i specijalističke, na smjeru Elektronika (modul Medicinska elektronika). Master studije završila je na Elektrotehničkom fakultetu u Ljubljani, smjer Biomedicinska tehnika.

Uporedo sa studijama kao student radila je u slovenačkoj kompaniji koja se bavi informacionim tehnologijama u zdravstvu, gdje je trenutno stalno zaposlena. Na poziciji je product manager-a aplikacije za elektronsko predpisivanje ljekova koja se koristi u bolnicama u Engleskoj i Sloveniji. Često boravi u Engleskoj zbog pregovora sa strankama i partnerima, ali i zbog dodatnog obrazovanja u svijetu produkt menadžmenta.

ImageKaže da uživa u svom poslu, jer je uspjela da spoji svoje dvije velike strasti tehnologiju i zdravstvo. Oduvijek je vjerovala da je zapravo pomaganje drugima njeno poslanstv, a upravo to je ono što joj ovaj posao omogućava i to je čini srećnom.

Intervju Božidarke Radović na temu implementacije aplikacije koju je razvila kompanija u kojoj radi možete pogledati na sljedećem LINKU.

Slobodnog vremena je malo, ali ga uglavnom koristi za svakodnevne treninge, dobre knjige, putovanja i šetnje po prelijepoj prirodi Slovenije.

Što se tiče daljih planova, za sada želi da ostane u sferi industrije, jer je, ako kaže, rad u industriji mnogo drugačiji od naučnih voda. “Imamo lijepu perspektivu sa našom aplikacijom, pogotovo u Sloveniji, Engleskoj, Australiji i na Novom Zelandu. A nakon toga, ko zna možda bude i neki doktorat dalje.”

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.