Predstavljamo uspješne alumniste Elektrotehničkog fakulteta: Ivan Bulatović




Predstavljamo uspješne alumniste Elektrotehničkog fakulteta: Ivan Bulatović

Predstavljamo još jednog uspješnog alumnistu Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore: Ivana Bulatovića. Ivan Bulatović je bivši tehnički direktor CGES-a, a sadašnji izvršni direktor Aukcijske kuće za trgovinu prekograničnig prenosnih kapaciteta za Jugoistočnu Evropu (Coordinated Auction Office in South East Europe) SEE CAO.

ETF: Završili ste Elektrotehnički fakultet u Podgorici nakon kojeg ste izgradili zavidnu profesionalnu karijeru. Šta nam možete reći o tome koliko je Fakultet uticao na Vaš razvoj, kao i o načinu studiranja nekada i sada, o razlici u mogućnostima koje su pred studentima?

Ivan Bulatović: Od perioda kada sam bio student do danas, Elektrotehnički fakultet u Podgorici prešao je dug put. Jedan od najprestižnijih fakulteta u Crnoj Gori studentima je nekada, a siguran sam i danas, pružao sveobuhvatno obrazovanje. Profesori i kolege, veliki amfiteatri i monumentalna građevina imali su poseban uticaj na razvoj kako moje lične tako i profesionalne afirmacije.

Imajući u vidu da je danas ova struka veoma tražena i da će se taj trend nastaviti u budućnosti pred studentima ETF-a su velike mogućnosti kada je u pitanju njihovo profesionalno ostvarenje nakon završenih studija.

ETF: Broj preduzeća koji zapošljavaju svršene studente Elektrotehničkog fakulteta je sve veći. Da li ste u vrijeme studija bili svjesni značaja inženjerskog zanimanja i mogućnosti zaposlenja nakon studija?

Ivan Bulatović: Kada čovjek ima 18 godina i nalazi se pred životnim izborom daljeg obrazovanja, ne razmišlja često o mogućnostima zaposlenja nakon studiranja. Međutim, iskustvo nakon završenih studija i traženja posla, često opomene da je veoma vazno pratiti trendove zapošljavanja, tj. imati u vidu koje struke su najviše vrijednovane prilikom zapošljavanja.

Prateći realizaciju velikih infrastrukturnih projekata u zemlji i inostranstvu posljednjih godina, kao i sve najavljene projekte iz oblasti energetike u budućnosti, siguran sam da će prioritet prilikom zapošljavanja imati elektroinženjeri.

ETF: Kakav je Vaš doživljaj Elektrotehničkog fakulteta danas?

Ivan Bulatović: S obzirom da sam u prilici da kroz profesionalnu karijeru ostanem u kontaktu sa nastavnim kadrom Fakulteta, sa sigurnošću tvrdim da je to vrstan fakultet. Mladi i veoma stručni kadar, koristeći najsavremenije tehnologije, a kroz razmjenu iskustva sa kadrom iz privrednih grana Crne Gore, regiona i Evrope, učešćem na važnim EU projektima, može svojim studentima pružiti izuzetno kvalitetno obrazovanje.

ETF: Šta biste poručili trenutnim i budućim studentima Elektrotehničkog fakulteta?

Sadašnjim i budućim studentima poručujem da bi nastavkom školovanja na ETF-u Podgorica napravili pravi izbor.

Moja poruka će biti snažnija ako kažem da bih sjutra i svoje dijete usmjerio ka ETF-u u Podgorici. Uvjeren sam da će ETF nastaviti da prati globalne trendove obrazovanja  elektroinženjera, te da će stečeno znanje svršenim studentima jednako omogućiti da se poslovno ostvare kako u Crnoj Gori, tako i šire.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.