Poziv studentkinjama iz oblasti ICT studija: Speed mentoring sesija za planiranje karijere




Prijavi se za info sesiju: Speed Mentoring Sesija - "Kratki susreti, Dugoročna Vizija". U svijetlu Međunarodnog dana djevojčica i djevojaka u ICT-u, koji se tradicionalno obilježava poslednjeg četvrtka u aprilu, Univerzitet Crne Gore, Women4Cyber Montenegro i ICT Cortex srdačno vas pozivaju da se pridružite našoj inicijativi za podršku i osnaživanje žena i djevojčica u ICT industriji.

Ovaj dan predstavlja priliku za mlade djevojke da se informišu i inspirišu za karijeru u informaciono-komunikacionim tehnologijama, sektoru u kojem žene i dalje čine manjinu. Statistika ukazuje da žene čine samo oko 17% od gotovo 8 miliona ICT stručnjaka u Evropi, a u Crnoj Gori rodni jaz u sektoru digitalnog upravljanja i tehnologije je posebno izazovan, budući da žene često zauzimaju marginalizovane pozicije u ključnim oblastima inovacija i razvoja tehnoloških rešenja.

Datum: 25. april; Vrijeme: 14:30h; Lokacija: Zgrada Rektorata, Univerzitet Crne Gore

Mentorke na Događaju:

  • Jasna Pejović, Izvršna direktorka i osnivač, Flourish i DigitalBee Akademije
  • Ana Nives Radović, PhD, Autorica Fintechlopedia
  • Tamara Pavlovic, Data Reporting Analyst, Coinis
  • Maša Miladinović, Product Marketing Manager, Logate
  • Milena Aković, Chief Marketing Officer, ICT Cortex
  • dr Andreja Mihailović, Predsjednica Women4Cyber Montenegro, saradnik u nastavi UCG

Učešće na ovom događaju pruža izuzetnu priliku za direktnu interakciju i razmjenu iskustava sa stručnjacima iz ICT sektora, kao i mogućnost da se istaknete u dinamičnom i brzorastućem ICT sektoru. Sesija je osmišljena tako da učesnicama omogući pristup savjetima i uvidima koji mogu značajno unaprijediti njihove profesionalne karijere. Kroz ovu platformu, učesnice će imati priliku da razviju svoju mrežu, steknu nove kontakte i time dodatno unaprijede svoje profesionalne perspektive.

Prijavite se putem linka https://docs.google.com/forms/d/1FF3aVK-na5ZBZp6u1s610pPNMAvVAuGZdmVsxBGwBM4/edit , sa obrazloženjem zašto želite da učestvujete u ovoj sesiji i kako vidite svoju budućnost u ICT sektoru.

Rok za prijavu: 24. april

Cilj sesije je u doprinosu zajedničkoj misiji jačanja participacije i uloge žena u ICT-u, inspirišući mlade generacije da istražuju i osvajaju nove tehnološke sfere. Budimo zajedno promjena koju želimo vidjeti u misiji izgradnje inkluzivnije ICT budućnosti u Crnoj Gori. Pridružite nam se i osnažite svoje prisustvo u digitalnoj eri!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.