Elektrotehnički fakultet, 23.10.2018

Otvoren konkurs za stipendije u programu „Najbolji iz jugoistočne Evrope“ za studijsku godinu 2019/2020Otvoren konkurs za stipendije u programu „Najbolji iz jugoistočne Evrope“ za studijsku godinu 2019/2020

Konkurs za program razvoja i daljeg obrazovanja „Best of South-East“ („Najbolji iz jugoistočne Evrope“), koji talentovanim i vrijednim studentima nudi mogućnost jednogodišnjih stipendija u visini do 10.000 eura, otvoren je i za studijsku 2019/2020. godinu.

Program sprovodi Steiermärkische Sparkasse Bank u saradnji sa univerzitetima u Gracu i u Leobenu. Konkurs za stipendije je otvoren i na njega se mogu prijaviti studenti prava, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije, kao i muzike – koncertnog i operskog pjevanja. Program „Najbolji iz jugoistočne Evrope“ namijenjen je studentima državljanima Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije koji su na osnovnim i postdiplomskim studijama.

Cilj programa je da studentima pruži priliku da dobiju međunarodno radno iskustvo i omogući dalje usavršavanje, te im na taj način olakša da počnu svoj profesionalni put.

Za  program se mogu prijaviti studenti sa akreditovanih univerziteta koji:

  • završavaju trogodišnje studije,
  • počinju ili su na specijalističkim studijama,
  • imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika.

Prijave za studente tehničkih fakulteta (najviše dvoje stipendista iz regiona) traju do 12. decembra 2018.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju do 10.000 eura koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 eura, registraciju i školarinu na Tehničkom univerzitetu, različite društvene i kulturne aktivnosti.

Više detalja o uslovima i procesu prijave pronađite na: https://www.erstebank.me/sr_ME/footer-stanovnistvo/o-banci/program-best-of-south-east