Vlada dala saglasnost za upis 3.174 kandidata na Univerzitet Crne Gore




Vlada dala saglasnost za upis 3.174 kandidata na Univerzitet Crne Gore

Vlada Crne Gore dala je saglasnost na predloženi broj od 3.174 mjesta na budžetu za upis u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore (UCG), za studijsku 2023/24. godinu, koji je Vladi dostavio Upravni odbor UCG.

"Predlažemo da odluka stupi na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom listu, zbog planiranog konkursa krajem juna", saopšteno je na sjednici.

Potvrđeni broj mjesta na osnovnim studijama na 19 fakulteta je sljedeći: Arhitektonski fakultet 50, Biotehnički 155, Ekonomski 310, Elektrotehnički 270, Fakultet dramskih umjetnosti 35, Fakultet likovnih umjetnosti 48, Fakultet političkih nauka 140, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 120, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 150, Filološki fakultet 235, Filozofski fakultet 295, Građevinski fakultet 110, Mašinski fakultet 200, Medicinski 185, Metalurško-tehnološki 135, Muzička akademija 36, Pomorski fakultet Kotor 260, Pravni fakultet 210 i Prirodno-matematički fakultet 230. 

Nakon dostavljene odluke Vlade, krajem juna biće raspisan Konkurs za upis na osnovne studije, u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore.

Savjetujemo zainteresovane kandidate da pored sajta, za blagovremeno informisanje prate i zvanične profile Univerziteta Crne Gore na društvenim mrežama FacebookInstagram i Twitter kao i Viber grupu.

Više informacija o upisu možete naći na internet stranici: Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upis i procedure

Da li ste čuli i našu poslednju novost: Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni su čitači za lične karte

Izvor: Vlada CG



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.