Na Studijskom programu Nautika i pomorski saobraćaj mjesta se popune u prvom roku




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Protekle godine na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore mjesta na studijskom programu Nautika i pomorski saobraćaj popunjena su još u prvom roku. Ove godine je na ovom fakultetu, kao i prošle,  predloženo 260 mjesta za studente i to za Nautiku i pomorski saobraćaj 80 i po 60 mjesta  za Brodomašinstvo, Pomorsku elektrotehniku i MenadžmenImaget u pomorstvu i logistici.

Prodekanica za nastavu PFK Milena Dževerdanović-Pejović kaže da je prethodni upis obilježio izuzetan kvalitet srednjoškolaca, đaka sa odličnim i vrlodobrim uspjehom.

„Pored studijskog programa Nautika i pomorski saobraćaj, dobar trend upisa bilježi i Menadžment u pomorstvu i logistika, Brodomašinstvo, ali i Pomorska elektrotehnika”, kazala je prodekanica.

Za upis, dodaje ona, kandidati treba da imaju prohodnu školu.

“Dok su za studijski program Nautika i pomorski saobraćaj prohodne škole gimnazija, srednji obrazovni profil IV stepena (pomorstvo: brodomašinsko i nautičko usmjerenje, saobraćaj), za programe Brodomašinstvo i Pomorsku elektrotehniku se, pored pomenutih, mogu prijaviti i srednjoškolci usmjerenja: elektrotehnika, mašinstvo, saobraćaj, građevinarstvo, geodezija, elektrotehnika. Za  Menadžment u pomorstvu i logistiku prohodne su gimnazija i srednji obrazovni profil IV stepena - ekonomija, turizam, trgovina, ugostiteljstvo, pravo, pomorstvo, mašinstvo,  saobraćaj, građevinartsvo, geodezija”, navodi  Dževerdanović-Pejović.

Na ovom fakultetu nema prijemnog ispita već se za kandidate koji nemaju eksternu maturu organizuje dodatni ispit iz engleskog jezika i matematike, objašnjava ona.

„Nastavu ove godine realizovaće, kao i do sada, kvalitetan kadar Pomorskog fakulteta i kadar sa Univerziteta Crne Gore a angažujemo i eksperte iz struke. Naglasak je na intenziviranju praktične nastave, proširenju nastavnih baza i povezivanju studenata sa privrednim subjektima i predstavnicima renomiranih pomorskih kompanija“, kaže Dževerdanović-Pejović.

Pored toga, ističe ona, programi razmjene doprinose da se studenti upoznaju sa sistemina studiranja na srodnim studijskim programima na fakultetima u regionu i inostranstvu i da svoje znanje  uporede i obogate, posebno u smislu  primjene novijih audio i vizuelnih materijala koji se koriste u praktičnoj obuci i inovaciji literature.

 

https://www.cdm.me/drustvo/na-studijskom-programu-nautika-i-pomorski-saobracaj-mjesta-se-popune-u-prvom-roku/

https://fosmedia.me/infos/drustvo/kvalitetan-upis-na-pomorskom-fakultetu-istice-se-program-nautika-i-pomorski-saobracaj

https://volimpodgoricu.me/2019/06/20/na-studijskom-programu-nautika-i-pomorski-saobracaj-mjesta-se-popune-u-prvom-roku/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.