Pozdravna riječ Dekana

21.04.2017


Dragi studenti,

Pred Vama je jedna od najvažnijih odluka u životu – izbor fakulteta nakome ćete studirati i zanimanja koje će obilježiti Vaš život. Imam veliku odgovornost i posebnu čast i zadovoljstvo da Vam predložim da izaberete jedno od najuzbudljivijih zanimanja - da postanete mašinski inženjeri studirajući na našem Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Svi Vi koji imate dovoljno mašte i koji volite tehniku, dođite da gradite svoje snove na Mašinskom fakultetu, mjestu gdje snovi mogu postati stvarnost. Napominjem sa ponosom, da ni jedna ozbiljna država ne postoji bez mašinskih inženjera, pa očekujemo da i Crna Gora bez njih neće moći da se uspješno razvija u narednom periodu, kada se očekuju novi investicioni talasi u oblastima koje pokriva naša struka.

Očekujemo Vas za početak kao naše studente, a u bliskoj budućnosti kao buduće kolege, da školovanje nastavite na kvalitetnom i dobro organizovanom mjestu, kakav je danas Mašinski fakultet.

Siguran sam da će Vaš mladalački polet, entuzijazam najljepših godina I istinska zainteresovanost za studiranje biti dovoljni da uspješno savladate izazove koje će naš Fakultet staviti ispred Vas u bliskoj budućnosti.

Poslije diplomiranja na našem Fakultetu bićete bogatiji za nova znanja, Vaši horizonti će biti prošireni do novih daljina, tako da postajete kandidati za red onih koji lako započinju svoju profesionalnu i radnu karijeru. “Diplomirani mašinski inženjer” se svuda u svijetu izgovara sa posebnim poštovanjem.

DEKAN

prof. dr Igor Vušanović

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.