WRO finalno svjetsko takmičenje u robotici počinje danas




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

WRO svetsko finalno takmičenje u robotici. počinje danas Na finalnom takmičenju učestvuje preko 200 timova iz 65 zemalja članica WRO organizacije! Svečana ceremonija otvaranja takmičenja počinje u 13h i prenosiće se online.  Otvaranje takmičenja možete pratiti na linkovima:

The event website: https://www.wro2021.org/
WRO Facebook page: https://www.facebook.com/WorldRobotOlympiad
WRO YouTube page: https://www.youtube.com/WorldRobotOlympiadAssociation

Posjetite WRO web stranicu događaja da otkrijete više o takmičenju - poput filma WRO zlatnog partnera Red Hat: 'Kako započeti revoluciju robota':  https://www.wro2021.org/partners/gold-partner 

Timovi iz cijelog svijeta se pridružuju WIRO međunarodnom finalu. Sve ih možete vidjeti na našoj mapi. Pogledajte i sami se uvjerite da je WRO zaista globalno takmičenje: https://www.wro2021.org/teams. Na mapi ćete naći i Crnu Goru i Podgoricu, jer pobjednik nacionalnog takmičenja u sezoni 2021 tim ALKIONEJ iz Srednje stručne škole "Ivan Uskoković" iz Podgorice predstavlja Crnu Goru.

Na online međunarodnom finalu 2021. timovi učestvuju u jednoj od tri kategorije. Naš tim učestvuje u regularnoj kategoriji. Ako se pitate u čemu su ova WRO takmičenja otkrijte to ovdje: https://www.wro2021.org/competitions.

Takmičenje traje do petka 20. novembra. Rezultati će biti objavljeni u subotu 21. novembra u 13:30h.

Našem timu ALKIONEJ, treneru Butu Abdoviću i takmičarima Aleksandri Bazović, Bogdanu Mujoviću i Marku Koraću želimo da uživaju i postignu što bolji uspjeh na takmičenju!

Organizator nacionalnog WRO takmičenja:

Mašinski fakultet UCG



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.