Mašinski fakultet

Učešće Mašinskog fakulteta na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja
Mašinski fakultet, je ove godine samostalno učestvovao na „16. MEĐUNARODNOM PODGORIČKOM SAJMU KNJIGA I OBRAZOVANJA”, koji se održao u tržnom centru Delta City od 08. do 14. maja 2022. godine, gdje je predstavio svoju izdavačku djelatnost. Izložen je bogat opus stručnih i naučnih publikacija, pretežno udžbenika namijenjenih studentima tehničkih nauka.

Tokom više od 50 godina postojanja, Mašinski fakultet je intenzivno razvijao i afirmisao izdavačku djelatnost fakulteta, prvenstveno za potrebe izvođenja nastave, ali i u naučne svrhe i za potrebe privrede. U ovom periodu publikovane su: monografije, nastavni udžbenici (osnovni i pomoćni), prevodi udžbenika, recenzirane skripte, periodične publikacije (časopisi, zbornici, bibliografije) i druge publikacije od interesa za Mašinski fakultet. Interesovanje za publikacije je bilo veliko, a posebno raduje činjenica što je štand posjetio veliki broj učenika iz osnovnih i srednjih škola, kolega iz privrede i studenata.

Tokom trajanja sajma Mašinski fakultet je promovisao i studijski program Mehatronika koji će se od školske 2022/23 godine realizovati na osnovnom nivou studija iz budžetskih sredstava.

Sajam je bio izvanredna prilika i da se promovišu brojni medjunarodni projekti u kojima Mašinski fakultet ima ulogu partnera ili koordinatora projekta.

  

 

Broj posjeta : 318

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.