Mašinski fakultet partner na COSME projektu EEN




Mašinski fakultet partner na <span class="CyrLatIgnore">COSME</span> projektu <span class="CyrLatIgnore">EEN</span>

Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore će učestvovati u implementaciji novog, COSME projekta, čiji je naziv Enterprise Europe Network i akronim EEN-MontEENegro.

Glavni cilj projekta je u apsolutnoj saglasnosti sa strateškim ciljem Crne Gore, a to je nastavak postizanja povoljnijeg poslovnog okruženja koje bi se pozitivno odrazilo na jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća - MSP, inovativnosti i izvoza, te dovelo do povećanja zaposlenosti i ravnomjernog regionalnog razvoja. Ovaj cilj je takođe usklađen i sa nacionalnom politikom razvoja malog i srednjeg poduzetništva i važećom politikom EU, uvažavajući strateške i prioritetne potrebe malog i srednjeg preduzetništva. Crnogorski konzorcijum na ovom projektu se sastoji od četiri partnera, čime se pokriva cijela teritoriju Crne Gore i uključuju sve zainteresovane strane.

Partneri na ovom projektu su:

  • Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore – koordinator projekta,
  • Univerzitet Crne Gore-Mašinski fakultet – član konzorcijuma,
  • Privredna komora Crne Gore - član konzorcijuma,
  • Fondacija Business start up Centar iz Bara – član konzorcijuma.

Kroz ovaj projekat, Univerzitet Crne Gore je postao član EEN, kao najveće svjetske mreže za podršku malim i srednjim preduzećima i njihovim međunarodnim ambicijama. Ova mreža je aktivna širom svijeta i okuplja stručnjake iz organizacija članica koje su poznate po svojoj izvrsnosti u podršci poslovanju. Organizacije članice uključuju: privredne komore, organizacije za regionalni razvoj, univerzitete i istraživačke institute, agencije za inovacije i drugo.

Članovi radnog tima sa Univerziteta Crne Gore - Mašinski fakultet su:

  • Prof. dr Aleksandar Vujović-koordinator/član i
  • Prof. dr Jelena Šaković Jovanović – član projektnog tima.

Vrijednost budžeta dodijeljenog UCG je 58 037.5 EUR.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.