Učešće na Regionalnoj konferenciji projekta EEN u okviru programa COSME




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru projekta EEN – Enterprise Europe Network, organizacija regionalne godišnje konferencije je pripala kolegama iz Sjeverne Makedonije i njihovom konzorcijumu. Konferencija je održana u Skoplju u periodu od 06-07. decembra 2023. godine i okupila je preko stotinu učesnika, članova regionalnih konzorcijuma i inovativnih kompanija.    

Konferencija je imala za cilj jačanje saradnje i razmjenu iskustava u pogledu aktivnosti na stvaranju boljeg ambijenta za razvoj malih i srednjih preduzeća, njihove bolje komunikacije i razvoja inovacionih potencijala. To je bila prilika da se učesnici upoznaju i sa inovativnim idejama koje su dijelom u razvoju, a značajan dio već ostvaruje rezultate na tržištu. Na konferenciji su uspostavljeni i kontakti sa organizacijama iz okruženja, a sa ciljem njihovog povezivanja sa kompanijama iz Crne Gore i realizaciji poslovnih aranžmana.  

Tokom konferencije održane su dvije panel diskusije na teme:

  • Mogućnosti ulaganja u obnovljive izvore energije i
  • Alati i metode za usvajanje cirkularne ekonomije od strane startup-ova i malih i srednjih preduzeća.

Univerzitet Crne Gore – Mašinski fakultet na ovoj konferenciji su predstavljali članovi radnog tima u okviru EEN projekta Prof. dr Aleksandar Vujović i Prof. dr Jelena Šaković Jovanović.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.