Raspisan konkurs Univerziteta Crne Gore: Prijave počinju sjutra
Raspisan konkurs Univerziteta Crne Gore: Prijave počinju sjutra

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisao je danas konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2024/25. godinu. Na Mašinskom fakultetu je slobodno 150 mjesta na tri studijska programa i to po 50 na Mašinstvu, Drumskom saobraćaju i Mehatronici.

U tekstu konkursa opisani su detalji elektronske prijave putem platforme upisi.edu.me, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

Prijava na konkurs se podnosi 28. i 29. juna do 16 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 6. julom 2024. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Podsjećamo da je unaprijeđen i postupak elektronskog potpisivanja ugovora o studiranju na Univerzitetu Crne Gore kao posljednjeg koraka elektronskog upisa na Univerzitet Crne Gore

Korisni linkovi za više informacija: 

· Studentski informator

· Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upisi procedure

· Unaprijeđen postupak elektronskog potpisivanja ugovora o studiranju na Univerzitetu Crne GoreNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.