Mašinski fakultet

Na Mašinskom fakultetu za studente najbolje Zoom učionice, ali nedostaje i živa riječ
Studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore  posjeduju odgovarajuće udžbenike iz skoro svih predmeta, još od početka semestra, a sve neophodne informacije dobijaju posredstvom komunikacije predstavnika studenata i predstavnika Vijeća Mašinskog fakulteta, navodi predstavnica studenata ovog fakulteta Lidija Jošović.

Ona ističe da od primjena mjera protiv širenja virusa COVID 19 i obustave tradicionalne katedarske nastave i praktične nastave u laboratorijama, u razmjeni informacija veliku ulogu igraju i društvene mreže. 

LidImageija smatra da je najbolji vid komunikacije i održavanja nastave profesora u realnom vremenu sa studentima, putem Zoom aplikacije koju najviše koriste.

"S obzirom na specifičnosti fakulteta, iako je onlajn nastava zastupljena na našem fakultetu, teško da išta može da zamijeni živu riječ. Pogotvo kada je u pitanju tehnički fakultet. Snalazimo se nekako, ali sistem kakav je bio nam nedostaje. Vjerovatno jer se još uvijek nismo privikli na nove okolnosti", kaže ona.

Najveća prednost onlajn nastave, dodaje ona, jeste praćenje predavanja u skladu sa svojim ličnim rasporedom i navikama.

"Pojedina predavanja možemo da snimimo i kasnije preslušamo kada nam odgovara, što nama, studentima, predstavlja veliku olakšicu", kazala je ona.

Studentima Mašinskog fakulteta najteže pada to što, u aktuelnim okolnostima, ne mogu da se druže sa kolegama i međusobno sarađuju.

"Naravno, nije moguće izvesti ni praktičnu nastavu koja je bila česta na našem fakultetu, kao ni mnoge laboratorijske vježbe", rekla je Lidija.

Lidija kaže da većinu vremena provodi za računarom, kao i da se trudi da ne izostaje u predavanjima. "Tu je i druženje sa ukućanima, gledanje filmova, serija. Uglavnom, uvijek se nađe neka zanimacija", dodala je ona.

Svim kolegama poručuje da ostanu kući, da ne pokleknu i pridržavaju se propisanih mjera. "Ovo je samo jedan životni test, koji će brzo da prođe. Zato knjige u ruke dok ispiti nisu došli!".

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/na-masinskom-fakultetu-za-studente-najbolje-zoom-ucionice-ali-nedostaje-i-ziva-rijec

https://www.mladiniksica.me/na-masinskom-fakultetu-za-studente-najbolje-zoom-ucionice/

 

Broj posjeta : 709

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.