Mašinski fakultet, 01.06.2020

Dodjela počasnog doktorata Univerziteta Crne Gore na prijedlog Vijeća Mašinskog fakultetaX

Na sjednici Senata Univerziteta Crne Gore koja je održana 28.maja 2020. godine, razmatrajući prijedlog Vijeća Mašinskog fakulteta o dodjeli počasnog doktorata Univerziteta Crne Gore donesena je odluka da se ovim prestižnim zvanjem nagradi profesor Satya N. Atluri, emeritus profesor sa TexasTech univerziteta iz Sjedinjenih Američkih Država. 

Profesor Satya N. Atluri je rodonačelnik jedne nove oblasti poznate pod imenom Kompjuterska mehanika i istaknuti pojedinac koji je radio i radi za najznačajnije naučne institucije u Sjedinjenim Američkim Državama. Pored svojih nespornih rezultata kao naučnika, koji se ogleda u činjenici da na Google Scholar – u ima citiranost blizu 35.000, sa h-indeksom 84, i i10 indexom 523, profesor Atluri je svojim aktivnostima od 2012. do danas pokazao posvećenost i angažovanost u naučnom razvoju i prepoznatljivosti Univerziteta Crne Gore na međunarodnoj sceni. 

Podizanje međunarodne prepoznatljivosti i vidljivosti Univerziteta Crne Gore kroz promovisanje poznatih naučnika iz svijeta za počasne doktore našeg Univerziteta je nešto što je prioritet i prepoznato je najnovijom Strategijom razvoja Univerziteta Crne gore od 2019 – 2024. godine, a i Mašinskog fakulteta kao jedne od njegovih članica. 

Univerzitet Crne Gore, Mašinski fakultet i Crna Gora kao država ima u prof. Atluriju velikog prijatelja spremnog da pomogne u vremenima koja su isped nas i važna za naš dalji ukupni razvoj.

DEKAN 

Prof. dr Igor Vušanović

Spoljašnji linkovi : 

https://www.depts.ttu.edu/coe/CARES/atluri.php

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/dodjela-pocasnog-doktorata-univerziteta-crne-gore-na-prijedlog-vijeca-masinskog-fakulteta

https://fosmedia.me/infos/drustvo/dodjela-pocasnog-doktorata-ucg-na-prijedlog-vijeca-masinskog-fakulteta

 

Broj posjeta : 978