Konkurs za stipendije Best of South-East




U toku je novi ciklus konkursa za stipendije Best of South-East

Otvoren je konkurs za stipendije u programu „Best of South-East“ („Najbolji iz jugoistočne Evrope“), namijenjen studentima sa akreditovanih univerziteta iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Srbije. Ove godine stipendija je uvećana i iznosi 12.000 EUR, umjesto ranijih 9.000. Najbolji kandidati moći će da provedu studijsku 2024/2025. godinu u Austriji i obave praksu u nekom od štajerskih preduzeća.

Program „Best of South-East“ sprovodi Steiermärkische Sparkasse Bank u saradnji sa Univerzitetom u Gracu, Tehničkim univerzitetom i Univerzitetom za rudarstvo, metalurgiju i geologiju. Program, čiji je cilj da studentima omogući usavršavanje i lakši početak profesionalnog puta, u Crnoj Gori se sprovodi uz podršku Erste Bank AD Podgorica.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti završnih godina, specijalističkih, master ili doktorskih studija  prava, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije. Uslov je da u trenutku prijave imaju najviše 27 godina, odlično znaju engleski i dobro poznaju njemački jezik, a postigli su visok prosjek ocjena.

Više detalja o konkursu dostupno je na: https://www.erstebank.me/sr_ME/footer-stanovnistvo/o-banci/program-best-of-south-east



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.