Omogućen besplatan pristup elektronskim bazama EBSCO Academic Search Ultimate, eBook Academic Collection i MathSciNet  




Omogućen besplatan pristup elektronskim bazama EBSCO Academic Search Ultimate, eBook Academic Collection i MathSciNet   

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Centralne univerzitetske biblioteke sa Neolibrisom i EBSCO Publishingom, svim korisnicima sa Univerziteta Crne Gore omogućen je besplatan probni pristup elektronskim bazama EBSCO Academic Search Ultimate (ASU), kolekciji elektronskih knjiga - eBook Academic Collection i bazi Američkog matematičkog društva (American Mathematical Society – AMS) – MathSciNet, na koje je do 2020. godine Univerzitet obavljao pretplatu.

Takođe, za profesore i studente Ekonomskog fakulteta biće dostupna baza Business Source Ultimate, najobimnija kolekcija sa časopisima iz oblasti biznisa, menadžmenta, finansija i drugih ekonomskih oblasti.

Pristup bazama je otvoren do kraja juna i dostupan je svim korisnicima sa Univerziteta s obzirom na to da su u sistemu ostale sve IP adrese koje su korisnici imali.

Web site za pristup bazama: https://search.ebscohost.com/.

Istovremeno sa otvaranjem pristupa navedenim bazama, svi korisnici sa Univerziteta Crne Gore, a prije svega bibliotekari, mogu pratiti webinar posvećen bazi Academic Search Ultimate, koji će se održati 20. maja u 10 časova. Prijavljivanje se vrši na Ebscovoj trening stranici na OVOM linku, a svi zainteresovani mogu odabrati i druge zanimljive treninge koji se održavaju u drugim terminima u maju.

 

Centralna univerzitetska biblioteka



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.