Podkast „Ključne riječi“ Centralne univerzitetske biblioteke




Podkast „Ključne riječi“ Centralne univerzitetske biblioteke

U cilju promocije vrijednosti bibliotekarstva, nauke, obrazovanja i kulture dijaloga, odnosno diseminacije znanja i principa humanog društva, Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) od 16. juna pokreće podkast pod nazivom Ključne riječi.

Zahvaljujući razgovorima sa profesorima, docentima, saradnicima i svršenim i aktivnim studentima Univerziteta Crne Gore (UCG), kao i bibliotekarima i naučnicima i umjetnicima izvan naše akademske zajednice, Ključne riječi trebalo bi da podstaknu širu javnost, a posebno mlade, da bolje razumiju ulogu nauke i stvaralaštva, te uticaj koji biblioteke i akademska zajednica mogu imati na razvoj svih segmenata društva.

Podkast se realizuje u saradnji Centralne univerzitetske biblioteke/Rektorata i Fakulteta dramskih umjetnosti UCG. Urednici i voditelji Ključnih riječi su bibliotekari CUB mr Ognjen Savić i mr Vuksan Vuksanović. Režiju potpisuje mr Sead Šabotić, produkciju dr Edin Jašarović,  dizajn i grafiku Ivan Živković, a kameru i montažu Blažo Tatar.

Ključne riječi će se emitovati dva puta mjesečno, počev od 16. juna 2022. godine, putem medijskih kanala UCG i  CUB: zvaničnog sajta, Youtube kanala, kao i profila na društvenim mrežema Facebook, Instagram i Twitter.

 

 

 

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.