Gost drugog podkasta „Ključne riječi“ doc. dr Goran Radonjić




Gost drugog podkasta „Ključne riječi“ doc. dr Goran Radonjić

Gost drugog podkasta „Ključne riječi“ je doc. dr Goran Radonjić, predavač na Filološkom fakultetu i Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, književni i filmski kritičar, autor više naslova iz istorije i teorije književnosti.

Za podkast Centralne univerzitetske biblioteke (CUB) dr Radonjić je govorio o naratologiji, komparativnoj književnosti, filmskoj kritici, prirodi i vrijednosti umjetničkih djela, kao i umjetničkom doživljaju. Urednik i voditelj drugog podkasta je bibliotekar mr Vuksan Vuksanović.

Centralna univerzitetska biblioteka pokrenula je „Ključne riječi“ u cilju promocije vrijednosti bibliotekarstva, nauke, obrazovanja i kulture dijaloga, odnosno diseminacije znanja i razvoja humanog društva. Zahvaljujući razgovorima sa profesorima, docentima, saradnicima i svršenim i aktivnim studentima Univerziteta Crne Gore (UCG), kao i bibliotekarima i naučnicima i umjetnicima izvan naše akademske zajednice, „Ključne riječi“ trebalo bi da podstaknu širu javnost, a posebno mlade, da bolje razumiju ulogu nauke i stvaralaštva, te uticaj koji biblioteke i akademska zajednica mogu imati na razvoj svih segmenata crnogorskog društva. Režiju potpisuje mr Sead Šabotić, produkciju dr Edin Jašarović, kameru i montažu Blažo Tatar, dizajn i grafiku Ivan Živković. Muzika: Lesfm from Pixabay.

Razgovor sa dr Goranom Radonjićem možete pogledati na YouTube kanalu CUB ili u video prilogu u nastavku:



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.