Rektorat, 11.10.2018

Nestlé donira sredstva za izgradnju „Bibliotečkog info ugla“X

Centralna univerzitetska biblioteka dobiće sredstva za realizaciju projekta izgradnje multimedijalnog „Bibliotečkog info ugla“ koja će donirati kompanija Nestlé. Riječ je o kampanji „Start Smart“ u kojoj će donator kroz prodaju svojih proizvoda, NESCAFÉ 3in1 i NESCAFÉ  2in1, prikupljati sredstva za opremanje „Bibliotečkog info ugla“ Centralne univerzitetske biblioteke namijenjenog svim studentima i korisnicima Biblioteke.

Tim povodom 10. oktobra je u zgradi tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore održana kratka panel diskusija na temu “značaj digitalizacije obrazovanja u Crnoj Gori”, čime je i najavljen početak Nestlé kampanje. U diskusiji su učestvovali profesorka na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje i glumica Dubravka Drakić, predstavnica kompanije Nesté za tržište Crne Gore, Žana Jovović, i student treće godine Elektrotehničkog fakulteta i predsjednik studentske organizacije EESTEC LC Podgorica, Ivan Mujović.

Na početku događaja, direktorica Centralne univerzitetske biblioteke Bosiljka Cicmil izrazila je nadu da će rezultati kampanje doprinijeti da se i zadaci Biblioteke uspješnije i efikasnije realizuju, na dobrobit svih korisnika, a prije svega studenata.

- U uslovima ekspanzije znanja, pojave novih oblika informacija i novog pristupa znanju i informacijama, Centralna univerzitetska biblioteka nastoji da obezbijedi što brži i efikasniji pristup cjelokupnoj svojoj građi i svim drugim izvorima informacija. Imajući na umu takve naše intencije, izražavam iskrenu zahvalnost kompaniji Nestlé, jer je između brojnih institucija, organizacija i udruženja u Crnoj Gori, a među njima i biblioteka, odlučila da svoju kampanju usmjeri na pružanje podrške Univerzitetu Crne Gore, odnosno Centralnoj univerzitetskoj biblioteci – navela je Cicmil.

Kampanja „Start Smart“ trajaće do 1. decembra ove godine.