Nestlé donira sredstva za izgradnju „Bibliotečkog info ugla“




Nestlé donira sredstva za izgradnju „Bibliotečkog info ugla“

Centralna univerzitetska biblioteka dobiće sredstva za realizaciju projekta izgradnje multimedijalnog „Bibliotečkog info ugla“ koja će donirati kompanija Nestlé. Riječ je o kampanji „Start Smart“ u kojoj će donator kroz prodaju svojih proizvoda, NESCAFÉ 3in1 i NESCAFÉ  2in1, prikupljati sredstva za opremanje „Bibliotečkog info ugla“ Centralne univerzitetske biblioteke namijenjenog svim studentima i korisnicima Biblioteke.

Tim povodom 10. oktobra je u zgradi tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore održana kratka panel diskusija na temu “značaj digitalizacije obrazovanja u Crnoj Gori”, čime je i najavljen početak Nestlé kampanje. U diskusiji su učestvovali profesorka na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje i glumica Dubravka Drakić, predstavnica kompanije Nesté za tržište Crne Gore, Žana Jovović, i student treće godine Elektrotehničkog fakulteta i predsjednik studentske organizacije EESTEC LC Podgorica, Ivan Mujović.

Na početku događaja, direktorica Centralne univerzitetske biblioteke Bosiljka Cicmil izrazila je nadu da će rezultati kampanje doprinijeti da se i zadaci Biblioteke uspješnije i efikasnije realizuju, na dobrobit svih korisnika, a prije svega studenata.

- U uslovima ekspanzije znanja, pojave novih oblika informacija i novog pristupa znanju i informacijama, Centralna univerzitetska biblioteka nastoji da obezbijedi što brži i efikasniji pristup cjelokupnoj svojoj građi i svim drugim izvorima informacija. Imajući na umu takve naše intencije, izražavam iskrenu zahvalnost kompaniji Nestlé, jer je između brojnih institucija, organizacija i udruženja u Crnoj Gori, a među njima i biblioteka, odlučila da svoju kampanju usmjeri na pružanje podrške Univerzitetu Crne Gore, odnosno Centralnoj univerzitetskoj biblioteci – navela je Cicmil.

Kampanja „Start Smart“ trajaće do 1. decembra ove godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.