Rektorat, 01.10.2020

Biblioteke za studente – 5. oktobarX

Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore i ove godine će obilježiti Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, koji će se 5. oktobra održati u dvanaest narodnih biblioteka u Crnoj Gori kroz akciju pod nazivom BIBLIOTEKE ZA STUDENTE.

Zahvaljujući upravo inicijativi Centralne univerzitetske biblioteke da sve narodne biblioteke u Crnoj Gori podrže navedenu akciju, biblioteke u Podgorici, Herceg Novom, Cetinju, Kotoru, Mojkovcu, Kolašinu, Plavu, Budvi, Beranama, Bijelom Polju, Baru i Rožajama omogućiće u ponedjeljak, 5. oktobra, besplatno učlanjanje svim zainteresovanim crnogorskim studentima, bez obzira na to da li studiraju na državnom ili privatnim univerzitetima.

Cilj obilježavanja Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama je podsjećanje javnosti na važnost učešća biblioteka u procesu formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i doprinos podizanju nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja u Crnoj Gori i informacione pismenosti bibliotečkih korisnika.

Program se realizuje u okviru Erasmus+ projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana (LNSS) kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti i kvalifikacija bibliotečkog osoblja u visokoškolskim institucijama u zemljama Zapadnog Balkana.

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/drustvo/nacionalni-dan-podizanja-svijesti-o-bibliotekama-besplatna-clanarina-za-studente/

https://volimpodgoricu.me/2020/10/01/nacionalni-dan-podizanja-svijesti-o-bibliotekama-besplatna-clanarina-za-studente/

https://www.aktuelno.me/crna-gora/vijesti-drustvo/nacionalni-dan-podizanja-svijesti-o-bibliotekama-besplatna-clanarina-za-studente/

https://www.pobjeda.me/clanak/besplatno-uclanjenje-za-studente-u-narodne-biblioteke?page=1

https://www.antenam.net/drustvo/173137-nacionalni-dan-podizanja-svijesti-o-bibliotekama-u-ponedjeljak-besplatno-uclanjenje-za-sve-studente

http://rtcg.me/vijesti/drustvo/294519/besplatno-uclanjenje-u-narodne-biblioteke.html

https://www.portalanalitika.me/clanak/besplatno-uclanjenje-za-studente-u-narodne-biblioteke

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 897