Prvi doktorski simpozijum o održivom razvoju: Prijave do 15. septembra

08.09.2022


Prvi doktorski kolokvijum ili simpozijum na temu Održivi razvoj biće organizivan 22. i 23. septembra 2022, u hotelu "Sato", na Pomorskom fakultetu u Kotoru. Pokrenut je u okviru Erasmus+ MARDS projekta, čiji je nosilac Univerzitet Crne Gore, uz viziju da preraste u tradicionalni naučno-stručni skup, posvećen doktorandima Crne Gore i regiona sa pojačanim međunarodnim učešćem.

DOC-ME, kako glasi skraćeni naziv ovog događaja, pruža jedinstvenu priliku doktorandima da izlažu postavke i rezultate svoga istraživanja u prisustvu svojih kolega, mentora, akademskih i naučnih radnika i predstavnika neakademskog osoblja. Dodatno, Kolokvijum je prilika da doktorandi pokažu koliko su savladali metodologiju prezentovanja naučnog rada i započnu sticanje iskustva učešća na naučnim skupovima i događajima. 

Glavna tema je održivi razvoj iz ugla različitih nauka, prirodnih, tehničkih, društvenih, humanističkih, multidisciplinarnih. Takođe, biće riječi i o umjetnosti u funkciji održivosti prirode, društva i čovjeka.  

Studenti mogu kandidovati tri vrste radova: regularni, kratki i "sažetak", koji će biti recenzirani od strane Naučnog komiteta i publikovani u Zborniku simpozijuma, vidljivom u naučnim bazama i resursima.  Registracija je besplatna, a sistem prijavljivanje biće otvoren do 8. septembra. Detaljnije informacije o Simpozijumu i načinu prijave su dostupne na linku:  https://doc-me.com/

Kako je istakao jedan od pokretača ovog simpozijuma i predsjednik naučnog komiteta prof. dr Radovan Stojanović, sa  Univerziteta Crne Gore, glavna ideja je da doktorandi Crne Gore i dijaspore dobiju svoj međunarodni događaj koji će pomoći razvoju njihove karijere, a i vidljivosti  visokoškolskog sistema i doktorskog obrazovanja, predvođenog Univerzitetom Crne Gore, u evropskom i međunarodnom prostoru visokog obrazovanja.  

Broj posjeta : 330


Pridružite nam se na društvenim mrežama
Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.