Rektorat, 30.07.2017

Nauči sve o startup-u na internacionalnom ljetnjem kursu u Podgorici!Studentska, neprofitna organizacija BEST Podgorica i ove godine organizuje peti po redu ljetnji akademski kurs na temu startup-a pod nazivom ,,It’s my treat, Startup is on ME!”.


Kurs je namijenjen svim studentima koji žele da, pored formalnog znanja stečenog na fakultetu, steknu i neka praktična znanja. Pohađanjem ovog kursa, učesnicima se pruža prilika da, uz konstantan nadzor domaćih i stranih predavača, nauče šta je to potrebno za osnivanje sopstvenog startup-a, kako pametno da upravljaju organičenim resursima do prvih investicija, kako da upravljaju timom ljudi i slično.


Predavači su velika imena iz biznis i startup svijeta, koji svojim radom i uspjehom podstiču mlade ljude da ulažu u sebe i svoje znanje. Između ostalih tu su Dražen Žujović, osnivač prvog crnogorskog startup-a Tourvia.me i startup mentor koji konstantno doprinosi startup zajednici Crne Gore, zatim Nataša Đukanović, direktor marketinga u kompaniji Domen i jedan od pionira na polju digitalizacije u našoj zemlji, osnivač konferencije Spark.me, koja je za kratko vrijeme postala jedna od najznačanijih u Jugoistočnoj Evropi, kao i Maja Jaredić, direktor marketinga u internacionalnoj marketinškoj agenciji Flight Media, čiji su klijenti zapaženi u svjetskim medijima kao što su MTV, E!, CNN i Miodrag Bukvić, menadžer za razvoj biznisa i inovacije u hub:raum.


Akademski dio kursa će trajati pet dana, od 5. do 10. jula, a dvadeset dva internacionalna studenta koji dolaze iz svih krajeva Evrope će, nakon toga, boraviti u Crnoj Gori još dodatna tri dana kad će uživati u ljepotama Kotora i Bokokotorskog zaliva. Kako navode iz organizacije, ovo ne samo da je odlična prilika da studenti nauče nešto novo, već i da se sjajno zabave i steknu prijatelje širom Evrope!


Sama ogranizacija BEST (Board of European Students of Technology), koja stoji iza ovog projekta, osnovana je 1989. godine, a danas broji 97 lokalnih grupa u 33 zemlje i preko 4000 članova. Misija ove organizacije jeste da uspostavi komunikaciju i saradnju među evropskim studentima, omogući im razmjenu znanja i iskustava, a sve to sa ciljem razvoja njihove globalne misli, upoznavanju drugih kultura, međusobnog razumijevanja i osposobljavanja za dalji rad u internacionalnom okruženju.


Prijave su otvorene do 30. jula, a svi zainteresovani studenti se mogu prijaviti na http://www.best.ac.me/blog/its-my-treat-startup-is-on-me/