Uputstva za pripremu kolokvijuma i ispita




U nastavku se nalaze poglavlja iz knjige S. Stankovic, I. Orovic, E. Sejdic, "Multimedia Signals and Systems" preostala za pripiremu drugog dijela gradiva za  ispit:

Poglavlje Digitalna slika - potpoglavlja od 4.1 do 4.6 (ovdje obratiti paznju samo na potpoglavlja 4.6.1 i 4.6.2); 4.8 (samo 4.8.4); 4.9 (JPEG kompresija) i propratni primjeri. 

Poglavlje Digitalni video - potpoglavlja 5.1 i 5.2; 5.3 (5.3.1, 5.3.2, 5.3.3 i 5.3.7)

Napomena 1: Svi primjeri koji se nalaze na kraju svakog poglavlja su objasnjenji i uradjeni a naknadno ce biti tacno specificirano na koje zadatke treba obratiti posebnu paznju.

 

U prilogu se nalaze i prezentacije koje mogu posluziti da olaksaju savladavanje ovog dijela gradiva za koje nece biti klasicnih predavanja imajuci u vidu trenutnu epidemiolosku situaciju.

Mole se studenti da pogledaju materijal iz knjige i materijal koji je u prilogu. Konsultacije ce se obavljati putem mejla ili skype-a (u zavisnosti od potrebe i broja studenata koji se bude javljao sa konkretnim problemima i pitanjima).

Napomena 2: Gradivo predvidjeno za prvi dio polaganja, tj. za kolokvijum, je zavrseno. Gore navedeno se odnosi na drugi kolokvijum, a o terminima i nacinu polaganja studenti ce biti naknadno obavjestavani.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.