Predstavljena Frankofona kancelarija za zapošljavanje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore, u četvrtak 21. jula održana je prezentacija novoformirane Frankofone kancelarije za zapošljavanje (Centre d’employabilité Francophone), koja će funkcionisati u okviru Centra za međunarodnu saradnju i razvoj karijere. Ciljeve, aktivnosti i projekte Kancelarije predstavile su prof. dr Sanja Peković, prorektorica za internacionalizaciju UCG, rukovodilac Frankofone kancelarije Jovana Janinović, kao i Isidora Milić, ispred Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje.

Kancelarija, formirana uz podršku Agencije za frankofone univerzitete (AUF), čiji je Univerzitet Crne Gore član od 2016. godine, koncipirana je kao inovativna platforma za unapređenje međunarodne zapošljivosti i razvoj savremenih profesionalnih vještina i preduzetničkih sposobnosti domaćih studenata.

Otvaranjem Frankofone kancelarije u Crnoj Gori, kao tek treće ovakvog tipa u Evropi, Univerzitet Crne Gore nastojaće ne samo da olakša profesionalnu integraciju studenata, već i da podstakne učešće crnogorske akademske zajednice u projektima i aktivnostima AUF-a. Do kraja 2022. godine, osim promocija u kampusima Univerziteta Crne Gore, Frankofona kancelarija za zapošljavanje organizovaće i preduzetničku obuku za studente (u saradnji sa NTP-om, Tehnopolisom i Privrednom komorom), seminar u oblasti zelenog preduzetništva u turizmu, kao i dvodnevnu interaktivnu radionicu  “Strategije potrage za poslom”. Kao servis za profesionalnu integraciju studenata i razvoj preduzetničke kulture, kancelarija poziva sve studente, akademsko i administrativno osoblje Univerziteta Crne Gore da se aktivno uključe u predstojeće aktivnosti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.