Univerzitet Crne Gore domaćin Festivala frankofonih studenata Centralne i Istočne Evrope
Univerzitet Crne Gore domaćin Festivala frankofonih studenata Centralne i Istočne Evrope

Univerzitet Crne Gore organizovaće Festival frankofonih studenata Centralne i Istočne Evrope, u periodu od 4. do 8. septembra, u saradnji sa Frankofonom univerzitetskom agencijom (AUF), jednom od najznačajnijih svjetskih univerzitetskih mreža koja broji preko 1000 univerziteta članica.

Jubilarni 10. Festival okupiće studenate 80-tak univerziteta iz više od 20 zemalja regiona, koji će tokom jedne sedmice boraviti u Podgorici i Kotoru i razvijati akademske, umjetničke i interkulturalne vještine kroz brojne seminare i radionice.

Organizacijom ovog značajnog studentskog događaja, Univerzitet Crne Gore još jednom potvrđuje svoje strateško opredjeljenje ka internacionalizaciji i jačanju međunarodne vidljivosti i prepoznatljivosti, kao Univerzitet koji pruža svesrdnu podršku studentskim inicijativama okrenutim osnaživanju interkulturalnog dijaloga, kreativnosti i umjetničkih kompetencija mladih ljudi.

Kao jedno od najvećih i najznačajnijih studenskih okupljanja u Evropi, Festival će biti prilika da studenti Univerziteta Crne Gore daju svoj doprinos promociji multikulturalnosti i međunarodne univerzitetske saradnje. Pozivamo sve zainteresovane studente da se prijave za učešće na festivalu, putem linka: https://formulaires.auf.org/  

 

Više informacija o samom festivalu i prijavama (rok: 24. jul) dostupno je na: https://www.auf.org/europe-centrale-orientale/nouvelles/appels-a-candidatures/appel-regional-candidatures-2023-festival-des-etudiants-francophones-deurope-centrale-et-orientale/  

 

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.