Mogućnosti finansiranja: otvoreni pozivi PRIMA 2024




Mogućnosti finansiranja: otvoreni pozivi <span class="CyrLatIgnore">PRIMA</span> 2024

Zvanično su objavljeni pozivi za finansiranje u okviru 2024 PRIMA projekata. 

PRIMA kreće na transformativno putovanje u 2024. godini integrišući WEFE Nexus pristup u sve svoje tematske pozive. Ova strateška odluka proizilazi iz razumijevanja da postojeće prijetnje prirodnim resursima, pojačane globalizacijom, zahtijevaju sveobuhvatan i međusobno povezan odgovor.

PRIMA priznaje imperativnu potrebu za sveobuhvatnom i međusobno povezanom strategijom za efikasno rešavanje ovih pitanja. Integracija Nexus pristupa u sve tematske pozive ima za cilj da doprinese ukupnoj bezbijednosti i održivosti regiona Mediterana. Pružajući okvir koji olakšava informisano donošenje odluka, PRIMA nastoji da obezbijedi ravnotežu kompromisa i sinergije, čuvajući integritet ekosistema.

Prijave su sada otvorene i biće prihvaćene do roka za podnošenje (Sekcija 1, Faza 1, rok za podnošenje projektnih aplikacija je 2. april 2024.,; Sekcija 2, Faza 1, rok za podnošenje projektnih aplikacija je 4. april 2024.). Više informacija i kriterijume podobnosti možete pronaći u godišnjem planu rada za 2024. godinu na veb stranici PRIMA. Referentnim dokumentima možete da pristupite ovdje.

Tematske oblasti za 2024. uključuju integrisano i održivo upravljanje vodama za sušne i polusušne mediteranske regione, održive poljoprivredne sisteme koji se bave ekološkim ograničenjima na Mediteranu i razvoj održivog lanca vrijednosti hrane u Mediteranu za regionalni i lokalni rast.

Više informacija i detalje u vezi sa podnošenjem predloga možete pronaći ovdje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.