Sajam sezonskog zapošljavanja Summer job 6. marta u Podgorici
Sajam sezonskog zapošljavanja Summer job 6. marta u Podgorici

Sajam sezonskog zapošljavanja – Summer job 2024 se tradicionalno održava 16 godina i predstavlja priliku da svi zainteresovani na najjednostavniji način pronađu sezonsko zaposlenje. Za ovu godinu najavljen je 6. marta u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici u periodu od 10-16h za maturante i studente iz cijele Crne Gore, a svoj nastavak imaće 7. marta na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, u Kotoru, u istom periodu, za studente tog fakulteta i Pomorskog fakulteta iz Kotora. 

Na Sajmu će se svim prisutnima predstaviti veliki broj renomiranih poslodavaca iz cijele Crne Gore iz oblasti turizma i srodnih djelatnosti, koji otvaraju vrata mladima i pružaju priliku za sticanje prvog radnog iskustva. Na ovogodišnjem sajmu, studentima i maturantima predstaviće se oko 80 uglednih poslodavaca iz cijele Crne Gore. U ponudi je preko 2000 otvorenih pozicija u raznim hotelima, restoranima, turističkim agencijama i drugim kompanijama. Svi posjetioci biće u prilici da se upoznaju za ponudom poslodavaca i informišu o svim ostalim detaljima. Za sve mlade ljude ovo je prava prilika da se predstave u najboljem svijetlu i odaberu posao koji im odgovara.

Do sada je kroz Summer job svoje prvo radno iskustvo steklo preko 10.000 maturanata i studenata, a svake godine sezonske poslove ponudi oko 80 poslodavaca koji nude preko 2000 otvorenih pozicija za sezonsko zaposlenje, čime je ovaj projekat prepoznat kao najveći događaj ovakvog karaktera na  kojem učestvuju predstavnici privrednog sektora.

Kroz ostvarenu saradnju i kontinuiranu komunikaciju sa koordinatorima svih srednjih škola u Crnoj Gori, maturanti su upoznati sa događajem na kojem će imati priliku da otklone nedoumice u vezi sa svojim daljim obrazovnim putem. Takođe, putem saradnje sa opštinama u Crnoj Gori, maturantima je omogućen prevoz kako bi im se olakšao pristup ovom važnom događaju. Očekuje se između 3000 i 4000 posjetilaca.

Događaj organizuje Studentski parlament UCG u saradnji sa Kancelarijom za razvoj karijere i cjeloživotno učenje UCG, uz poršku partnera: Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Zavoda za zapošljavanje CG, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva sporta i mladih, Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom Glavnog grada Podgorice, Opštine Kotor, Privredne komore CG i Nacionalne turističke organizacije CG.

Napominjemo da će se 6. marta, istovremeno održati i Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore, pod sloganom "Otvori vrata svoje budućnosti" koji pruža priliku svim maturantima da istraže mogućnosti upisa i studiranja na UCG.

U prilogu je dostupan spisak poslodavaca za ovogodišnji Sajam sezonskog zapošljavanja - Summer job, lista otvorenih pozicija kao i CV formular koji zainteresovani studenti i maturanti mogu preuzeti, ispuniti i predati kod više poslodavaca. 

Povezane vijesti: Dan otvorenih vrata i Sajam sezonskog zapošljavanja 6. i 7. marta

 

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.