Poziv za postdoktorantkinje: Program stipendija za istraživanje na Univerzitetu u Minsteru
Poziv za postdoktorantkinje: Program stipendija za istraživanje na Univerzitetu u Minsteru

Po osnovu članstva u Ulysseus alijansi, Univerzitet Crne Gore poziva sve zainteresovane da se prijave za WiRe - Women in Research program stipendija partnerskog univerziteta u Minsteru (University of Münster).

WiRe je program stipendiranja za međunarodne postdoktorantkinje na Univerzitetu u Minsteru, u Njemačkoj, koji je osnovan kako bi pomogao u rješavanju jedinstvenih izazova sa kojima se suočavaju žene u istraživanju.

Ovaj program podržava realizaciju manjih istraživačkih projekata u trajanju od 4-8 mjeseci. Finansiranje do 12 mjeseci je moguće u okviru opcije matching (djelimično finansiranje putem departmanskih sredstava). Istraživanje se može odvijati u Minsteru - on-site ili remote (onlajn) iz trenutnog mjesta prebivališta. Iznos stipendije je 2800€ mjesečno (on-site) ili 2200€ (remote).

Ko može da se prijavi:

Postdoktorantkinje koje su većinu svog akademskog obrazovanja stekle van Njemačke i koje nisu sprovodile istraživanje u Njemačkoj u poslednjih 6 mjeseci.

Rok za prijavu:

20. septembar 2024. 

Link do portala za prijavu: ovdje

Za više informacija o programu, benefitima, kao i načinu prijave, možete pogledati putem sljedećeg linka: http://go.wwu.de/wireNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.