Tri dana do finalnog takmičenja Rise-T akademije Elektrotehničkog fakulteta




Tri dana do finalnog takmičenja Rise-T akademije Elektrotehničkog fakulteta

Finale Rise-T akademije Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore održaće se 31. maja u Podgorici, od 19h. Takmičenje predstavlja završnu fazu četvoromjesečne akademije tokom koje su odabrani studenti Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta imali priliku da sarađuju sa mentorima i razrađuju svoje inovativne startup ideje u pravcu pokretanja sopstvenog biznisa.

Na finalu će sedam odabranih timova (Student, Arround.me, SMARTEX, Engineers on methane, Monteshipping, Imbor i TEAM EXTREME) prezentovati svoje projekte pred internacionalnim žirijem, koji će potom odlučivati o tri prvoplasirana tima za koja su pripremljene vrijedne nagrade.

Ideje koje će prezentovati rezultat su intenzivnog i kontinuiranog rada sa mentorima: mr Jasna Pejović (direktorica kompanije DigitalBee i suosnivač startup-a Flourish), mr Branko Mitrović (generalni direktor Telenora Crne), Nenad Novović, (direktor kompanije Amplitudo), Ljubo Knežević (glavni inženjer za mrežne analize u CGES-u i predsjednik savjeta Agencije za investicije Crne Gore), dr Đuro Stojanović, (koosnivač Uhura Solutions, UK-based AI fintech startup) i Saša Leković izvršni direktor za tehniku Telenora za Srbiju i Crnu Goru.

Žiri čine: J. Chris Karber, Zamjenik šefa misije američke ambasade u Crnoj Gori, Tamara Srzentić,  ministarka javne uprave digitalnog društva i medija, prof. dr Saša Mujović, dekan Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta Crne Gore, Andrija Vučinič, je lead programer u kompaniji Automattic (WordPress.com - tržišna vrijednost kompanije je u maju prošle godine procijenjena na 1.16 milijari dolara) i suosnivač holandskog startapa Flavourspace i Danilo Begović, šef Odjeljenja za korporacije u Erste Banci.

Usljed aktuelne epidemiološke situacije takmičenje nije otvoreno za javnost. Direktan prenos (Live Stream) se može pratiti na Facebook i Instagram stranicama Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta Crne Gore.

Cilj akademije je da se studentima pruži dodatna vrijednost u oblasti startup ekosistema – umijeće pokretanja sopstvenog biznisa i kreiranja novih grana u ekonomiji Crne Gore. Obuka je otpočela u februaru ove godine. Uprkos poteškoćama koje je izazvala pandemija virusa Korona, studenti su pokazali interesovanje da intenzivno rade na razvoju startup ideja, a mentori spremnost da im se nađu na raspolaganju i u punim kapacitetima pomognu da razviju svoje ideje do faze prihvatljive za finale takmičenja.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.