Poruka dekana prof. dr Saše Mujovića budućim studentima Elektrotehničkog fakulteta




Poruka dekana prof. dr Saše Mujovića budućim studentima Elektrotehničkog fakulteta

Dragi maturanti, budući student,

Iako znam da se nalazite na važnoj životnoj raskrsnici, da su vaše misli okupirane kako da napravite najbolji izbor, kako da izbjegnete grešku koja bi vas odvela putem koji se ne podudara sa vašim snovima, prevashodno bih vam poručio da uživate u ovim danima, u svojoj mladosti, ljepoti i snazi, da vjerujete u sebe, da slijedite svoje želje i shvatite da ne postoji kardinalna greška koju možete napraviti kod izbora fakulteta.

Lijepa italijansaka poslovica kaže: Ako su ruže – procvjetaće. Dakle, kojim god putem da krenete on može biti pobjednički. A da li će to biti zavisi samo od vas, vašeg angažmana, posvećenosti i motivisanosti da svaki novi dan koristite da napravite mali iskorak. Puno malih iskoraka rezultiraće krupnim stvarima i vašim uspjehom.

Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore je renomirana obrazovno-naučna institucija, blistave prošlosti započete 1961. godine i veoma obećavajuće budućnosti. Nije neskromno reći da Elektrotehnički fakultet predstavlja stjecište najboljih, pa je privilegija pripadati tom odabranom društvu. Dosadašnji rezultati koji su postizali i postižu bivši i aktuelni student Fakulteta su vrijedni i uporedivi sa rezultatima elektrotehničkih fakulteta regiona i Evrope, tako da imamo pravo reći da Elektrotehnički fakultet u Podgorici predstavlja evropsku vrijednost lociranu u Crnoj Gori.

Problematika koju izučavamo na fakultetu uključuje energetiku, automatiku, elektroniku, računarstvo i telekomunikacije. Dakle, najperspektivnije naučne oblasti pripadaju upravo nama i birajući Elektrotehnički fakultet vi pokazujete zrelost i čvrstu riješenost da prigrabite ono što je perspektiva, ono što je garancija sigurnog zaposlenja i vaše karijere. Naša struka dominira, od nas zavise i ostale naučne discipline i njihov razvoj.

Elektrotehnički fakultet nije jednostavno završiti. To nije fakultet na kojem je dovoljno da se pojavite u nekoliko navrata i da učite s vremena na vrijeme. Elektrotehnički fakultet je ozbiljan fakultet koji će vam pružiti sve – edukovane nastavnike spremne da vam pomognu i razumiju, najmodernije amfiteatre i računarske sale, adekvatne laboratorije, mogućnost usavršavanja kroz dodatna predavanja koja organizujemo u saradnji sa privrednim partnerima Fakulteta i stručnu praksu. Za uzvrat tražimo vašu zainteresovanost i spremnost da iskoristite na najbolji način ono što vam se svesrdno nudi. Ne postoji napor, ne postoji uloženi trud koji neće donijeti plodove prije ili kasnije. Budite u to uvjereni. Odaberite Elektrotehnički fakultet riješeni da radite naporno sada kada je učenje i lično usavršavanje vaša jedina obaveza, duboko uvjereni da je to najbolje ulaganje u vaše izvjesno sjutra.

 

Dobrodošli na Elektrotehnički fakultet.

 

Prof. dr Saša Mujović



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.