Priznanje na svečanosti u Vili Gorica za doprinos uspješnoj borbi Crne Gore tokom epidemije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković svečano je danas uručio nova lična dokumenta istaknutim pojedincima koji su svojim angažmanom dali važan doprinos uspješnoj borbi Crne Gore sa epidemijom novog koronavirusa.
 
Image
Među njima je i doc. dr Milena Đukanović, sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, koja ističe da joj pričinjava  posebnu radost što se danas nalazi među istaknutim pojedincima Crne Gore koji su svojim idejama i angažovanjem dali bitan doprinos u borbi protiv COVID-19 pandemije.
 
"Posebna mi je čast da upoznam ljude iz prvog reda odbrane, doktore i zaposlene u Kliničkom centru Crne Gore i Institutu za javno zdravlje. Svi mi ostali predstavljamo sistem podrške glavnom medicinskom sistemu koji se u Crnoj Gori pokazao jako efikasan, ažuran i precizan u ovoj borbi. Sa kolegama sa Univerziteta Crne Gore, Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta, a na inicijativu Naučno-tehnološkog parka Crne Gore i uz punu podršku Ministarstva nauke Crne Gore, formirali smo nacionalni klaster koji je pripremio 3D štampana rješenja (maske, vizire) i dao veliki doprinos u ovom segmentu borbe", kazala je Đukanović.
 
Nova dokumenta  predstavljena su javnosti na svečanosti koju su, u Vili „Gorica“  organizovali Ministarstvo unutrašnjih poslova, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.
 
Za ovu priliku odabrani su najistaknutiji predstavnici zdravstvenog sistema, prosvjete, Uprave policije, Vojske Crne Gore, Avio-helikopterske jedinice MUP-a, Sanitarne inspekcije, komunalnih službi i dr. kojima je predsjednik Vlade uručio nova lična dokumenta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.