Predstavnici Univerziteta Crne Gore u posjeti CGES-u




Predstavnici Univerziteta Crne Gore u posjeti CGES-u

Rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimir Božović i dekan Elektrotehničkog fakulteta, prof.dr Saša Mujović, boravili su u radnoj posjeti Crnogorskom elektroprenosnom sistemu, čiji je domaćin bio Aleksandar Mijušković, predsjednik Odbora direktora CGES-a.

Kao društveno – odgovorna kompanija, koja je uvijek imala poseban senzibilitet prema domaćoj pameti, sticanju znanja i usavršavanju budućih  kadrova, prvenstveno elektro inženjera, Crnogorski elektroprenosni sistem je prepoznat kao jedan od najvećih poslodavaca inženjerima elektrotehnike i upravo iz tog razloga, ETF doživljavamo kao strateškog partnera u oblasti visokog obrazovanja, poručuju iz CGES-a. S tim u vezi,  na sastanku je, pored ostalog, bilo govora o uspostavljanju  i oblicima buduće saradnje sa Elektrotehničkim fakultetom. Bilo je riječi o međusobnoj saradnji u oblasti nauke, nastave i struke, razmjeni iskustava, transferu znanja i stručnom usavršavanju.

Konkretan oblik budućih odnosa  podrazumijevaće i definisanje nastavnih sadržaja u okviru studijskih programa na Elektrotehničkom fakultetu koji su od posebnog interesa za našu kompaniju,organizovanje radionica i predavanja na aktuelne teme od interesa za CGES, kao i sprovođenje prakse studenata koja ima za cilj upoznavanje crnogorskog  el.energetskog sistema.

Predsjednik Odbora CGES-a i predstavnici ETF-a nijesu krili zadovoljstvo postignutim dogovorom  o budućoj plodonosnoj saradnji koja će se odvijati u željenom smjeru na obostrano zadovoljstvo, a sve u korist budućih elektroinženjera.

Izvorna vijest https://www.cges.me/novosti/1000-predstavnici-univerziteta-crne-gore-u-posjeti-cges-u



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.