Sastanak dekana Mujovića sa direktorom kompanije Quantox za Crnu Goru




Sastanak dekana Mujovića sa direktorom kompanije <span class="CyrLatIgnore">Quantox</span> za Crnu Goru

Godinu dana nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji Elektrotehničkog fakulteta i internacionalne kompanije Quantox Technology, organizovan je sastanak dekana Fakulteta, prof. dr Saše Mujovića i gospodina Luke Kulušić, regionalnog direktora Kompanije.

Analizirano je do sada urađeno na polju saradnje. Dekan Mujović je istakao da je zadovoljstvo imati za partnera IT kompaniju zavidne međunarodne reputacije, sa preko 500 ekperata angažovanih na razvoju inovativnih softverskih proizvoda i pružanju sveobuhvatne IT podrške za globalne brendove u različitim industrijama. Donacijom kompanije Quantox renovirali smo važan prostorni kapacitet na Fakultetu, koji se intenzivno koristi. Imali smo i otvorene pozive da se uključimo u realizaciju tekućih projekata Kompanije. 
Takođe, njihovi eksperti su dostupni našim student u cilju prenosa praktičnog znanja. Dakle, saradnja je zaživjela i to je ono što raduje. Svaki potpisani sporazum koji ostane na nivou formalnosti, smatram ličnim neuspjehom, naveo je dekan Mujović.

Gospodin Kulušić se zahvalio na pozivu i očiglednoj brizi rukovodstva Elektrotehničkog fakulteta da se uvaže privredni partneri i da se njihov potencijal maksimalno iskoristi u cilju kreiranja, kako boljeg radnog ambijenta za studente, tako i transfera praktičnog znanja. Kompanija Quantox, prateći svjetske tokove i nove tehnologije, razvija Data & AI, kao novu oblast svog djelovanja, i biće nam zadovoljstvo da profesori i studenti Elektrotehničkog fakulteta uzmu aktivno učešće. Svakako, naše prisustvo na Fakultetu je neupitno i želimo da ga snažimo, istakao je direktor Kulušić.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.