Prijave na konkurse za master i specijalističke studije Univerziteta Crne Gore u II roku - 10. oktobra




Prijave na konkurse za master i specijalističke studije Univerziteta Crne Gore u II roku - 10. oktobra

Konkursi za upis na master i specijalističke studije Univerziteta Crne Gore, u studijskoj  2022/23. godini biće objavljeni sjutra, 27. septembra 2023. godine, na zvaničnoj stranici UCG (www.ucg.ac.me) i u novinama koje izlaze u Crnoj Gori.

Za oba konkursa prijave se podnose u ponedjeljak, 28. septembra 2023. godine, studentskoj službi organizacione jedinice, u okviru radnog vremena službi.

Za upis na master studijske programe kandidati su dužni da polože prijemni ispit za sve studijske programe master studija koji su oglašeni ovim konkursom, a koji je kao dodatni uslov za upis utvrđen Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom Univerziteta Crne Gore i Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija  Univerziteta Crne Gore.  

Sadržinu i strukturu prijemnog ispita utvrđuje organizaciona jedinica.

Informacija o načinu polaganja, strukturi i sadržini prijemnog ispita objavljena je na oglasnoj tabli i internet stranici organizacione jedinice.

Raspored polaganja prijemnog ispita kojim se definiše način provjere znanja na prijemnom ispitu (u pisanoj i/ili usmenoj formi) biće istaknut na oglasnoj tabli i internet stranici organizacione jedinice, a organizovaće se 29 i 30. septembra 2023. godine.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 4. oktobrom 2023. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.