Rektorat

Dr Radoslav Raspopović reizabran za direktora Istorijskog instituta UCG
 Upravni odbor Univerziteta Crne Gore reizabrao je za direktora Istorijskog instituta dr Radoslava Raspopovića, na danas održanoj sjednici kojom je predsjedavala predsjednica UO UCG prof. dr Rajka Glušica.

Dr Raspopović je reizabran za mandatni period od 2021. do 2024. godine, na prijedlog Vijeća Istorijskog instituta i uz pozitivno mišljenje vršioca funkcije rektora prof. dr Vladimira Božovića. U Istorijskom Institutu dr Raspopović ima zvanje naučnog savjetnika za oblast spoljne politike Crne Gore u XIX vijeku i početkom XX vijeka, a pozitivno mišljenje je dato na osnovu bio-bibliografskih podataka i dosadašnjeg profesionalnog angažovanja.

Na dnevnom redu danas je bilo i raspisivanje ponovnog konkursa za generalnog sekretara Univerziteta Crne Gore, s obzirom na to da nisu ispunjeni uslovi za izbor kandidata.

Pored  kadrovskih pitanja razmatrano je i finansijsko poslovanje Univerziteta Crne Gore  u prethodnih pola godine, Izvještaj službe za unutrašnju reviziju UCG, poslovanje Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra, te raspolaganja imovinskim pravima UCG.

Takođe, između ostalog, usvojen je i zahtjev za oslobađanje plaćanja školarine, odnosno povraćaj uplaćenih sredstava, podnešen od Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore.

Medijske objave:

https://www.cdm.me/drustvo/raspopovic-reizabran-za-direktora-istorijskog-instituta/

https://www.portalanalitika.me/clanak/radoslav-raspopovic-reizabran-za-direktora-istorijskog-instituta-ucg

https://www.antenam.net/drustvo/199357-raspopovic-reizabran-za-direktora-istorijskog-instituta-ucg

https://www.pobjeda.me/clanak/raspopovic-reizabran-za-direktora-istorijskog-instituta-ucg

https://www.in4s.net/dr-radoslav-raspopovic-reizabran-za-direktora-istorijskog-instituta-ucg/

https://fosmedia.me/infos/drustvo/dr-radoslav-raspopovic-reizabran-za-direktora-istorijskog-instituta-ucg

https://borba.me/raspopovic-reizabran-za-direktora-istorijskog-instituta/

 

Dokumenti

Broj posjeta : 661