Evropska laboratorija za molekularnu biologiju (EMBL) objavljuje program stipendija ARISE




Evropska laboratorija za molekularnu biologiju (EMBL) objavljuje program stipendija ARISE

Evropska laboratorija za molekularnu biologiju (EMBL) i Marie Skłodovska-Curie (MSCA) uspostavili su jedinstveni program za mlade naučnike uz obezbjeđenje  istraživačke infrastrukture - takozvani ARISE program. Ovaj program ima za cilj da pruži kandidatima neophodne vještine i iskustvo, kako u javnom tako i u privatnom sektoru.

Stipendija nudi obuku kroz istraživačku infrastrukturu koja pruža usluge i namijenjena je naučnicima sa najmanje 4 godine istraživačkog iskustva, koji dolaze iz akademske zajednice ili industrije, sa ili bez doktorata.

Program ARISE će obezbjediti odlično istraživačko okruženje koje doprinosi razvoju prirodnih nauka, plasmanu u industriji koja razvija tehnologije ili akademskim institucijama koje pružaju usluge istraživačima kroz moderne istraživačke infrastrukture. Takođe, kandidatima se omogućuava pohađanje raznih programa obuke, kao i rad u samom EMBL-u.

Način prijavljivanja:

• Popuniti formular za prijavu putem linka: https://www.embl.org/about/info/arise/applying/;

• Napisati kratak predlog projekta koristeći dati obrazac i spojiti ga sa dokumentom o samoocjenjivanju etike;

• Pripremiti svoju biografiju i sve sertifikate koje želite da dostavite (npr. vaša univerzitetska diploma) i dva mentora koje se kontaktiraju za pismo preporuke, od kojih će se tražiti pismo preporuke. Isto treba poslati najkasnije 2 nedjelje nakon datuma završetka poziva.

Vodič za prijavljivanje kandidata se može naći na sljedećem linku: https://www.embl.org/about/info/arise/wp-content/uploads/2022/07/ARISE_Guide_for-Applicants_220622.pdf 


Rok za prijavljivanje: 30. septembar 2022. godine.

Više detalja o samom programu možete naći na zvaničnoj stranici EMBL: https://www.embl.org/about/info/arise/applying/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.