Danas predaja prijava za upis, prijemni ispiti od 6. do 7. septembra




Danas predaja prijava za upis, prijemni ispiti od 6. do 7. septembra

Prijavljivanje za upis na Univerzitet Crne Gore u III roku realizuje se i završava danas, a prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a dodatni su uslovi za upis u I godinu studija, studijske 2022/2023, polažu se od 6. do 7. septembra 2022. godine.

Elektronsko prijavljivanje se završava u 16.00 sati. kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren. Ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se u okviru radnog vremena studentskih službi. Neblagovremeno podnijeta prijava neće se uzeti u razmatranje

 Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 5. septembra 2022. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti u III upisnom roku se organizuju za upis na sljedeće studijske programe: Fizička kultura i zdravi stilovi života, kao i na stručno-umjetničke studijske programe. Oni će biti organizovani prema rasporedu koji su istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica UCG.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 9. septembrom 2022. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Upis je bliže uređen Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.