Studentski piknik u parku Univerziteta 6. marta




Studentski piknik u parku Univerziteta 6. marta

Prvi Studentski piknik u 2024. godini održaće se u srijedu, 6. marta u periodu od 13:00 do 19:00 sati u parku Univerziteta Crne Gore. Nastupiće Peđa Radović, Sancho Pansa trio, kao i bend Crveno i Crno.

Studentski kulturni centar uz Univerzitet Crne Gore i Studentski parlament, uz podršku dva velika brenda, Nikšičko pivo i Knjaz Miloš, organizatori su ovogodišnjeg studentskog okupljanja na otvorenom.

Organizatori na ovaj način žele da na zelenim povšinama okupljaju što veći broj mladih ljudi, kako bi uz druženje, dobru muziku i prirodu stvarali svijest o očuvanju prirode i valorizaciji mjesta kao što je Kampus UCG-a. Ovog puta se očekuje i veliki broj maturanata, jer će se istog dana u parku održavati i „Dan otvorenih vrata“ –projekat upoznavanja maturanata Crne Gore sa bogatom ponudom UCG-a.

Projekat „Studentski piknik“ se prvi put u Crnoj Gori održao u dijelu parkovskih površina u okviru Univerziteta Crne Gore, u zimskom semestru 2019. godine.  Ideja je bila da se kroz umjetnost i zabavu obilježi početak godine i da se studenti upute u jedan novi  urbani koncept slobodnog vremena, koji predstavlja standard stila života mladih u ostalim evropskim državama.

Danas, Studentski piknik je postao tradicionalan događaj na kome studenti kroz zabavu i kvalitetnu muziku obilježavaju započeti semestar.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.