Održane onlajn konsultacije o Erasmus+ programu mobilnosti za studente




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Kancelarija za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore održala je zajedničke onlajn konsultacije o Erasmus+ programu mobilnosti.

Cilj konsultacija je bio informisanje studenata o postupku prijave i mogućnostima koje ovakav vid razmjene nudi. Studenti su bili u prilici da dobiju odgovore na brojna pitanja koja su se odnosila na proces prijavljivanja i kriterijume za razmjenu na partnerskim univerzitetima u Evropi. Teme konsultacija su bile raznovrsne: proces prijave i nominacije studenata, prikupljanje potrebne dokumentacija, akademska ponuda univerziteta, sastavljanje i izmjena Ugovora o učenju (Learning agreement), isplata mjesečne stipendije i ostala praktična pitanja vezana za odlazak na razmjenu.

Konsultacije su održane u interaktivnom tonu sa brojnim studentima koji su pokazali veliko interesovanje i motivaciju za odlazak na razmjenu na neki od partnerskih univerziteta.  

Trenutno je aktivno 50 konkursa za razmjenu u ljetnjem semestru 2021/2022 na univerzitetima širom Evrope koji su dostupni ovdje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.