Dolazni studenti učestvovali u akciji ozelenjavanja kampusa UCG




Imajući u vidu značaj očuvanja životne sredine, što ujedno predstavlja i jedan od prioriteta novog ciklusa Erasmus+ programa 2021-2027, na inicijativu Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore, organizovana je zajednička akcija ozelenjavanja kampusa Univerziteta Crne Gore.

U akciji sadnje učestvovali su dolazni studenti u okviru Erasmus+ programa kao i studenti Ekonomskog, Pravnog i Filozofskog  fakulteta UCG, koji su i članovi Buddy mreže UCG.

Povod ovog događaja bio je obilježavanje početka novog ciklusa Erasmus+ programa 2021-2027, koji se zasniva, između ostalog, na načelima održivog razvoja i zaštite životne sredine, kao i podizanju svijesti akademske zajednice i mladih o značaju očuvanja zelenih površina.

Dolazni studenti iz različitih zemalja Evrope sa oduševljenjem su prihvatili učešće u ovakvoj aktivnosti, koja je takođe bila prilika za druženje i upoznavanje studenata sa našim kampusom.

Uz nadu da će ovakvi događaji poslužiti kao dobra praksa, kao i da će motivisati mnoge odgovorne pojedince i organizacije da kroz društveno odgovoran pristup podržavanju i ističu važnost očuvanja životne sredine, Univerzitet Crne Gore će nastaviti da doprinosi razvoju koncepta zelenog grada i na taj način utiče na ekološki i socijalni razvoj Crne Gore.

FOTO GALERIJA



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.